Filozófiánk

Kukkónia varázslatos világa életre kel

Ismerje meg a vidéki stílus egyedülálló atmoszféráját Európa legnagyobb folyami szigetén, Csallóközben egykor tündérek éltek. A páratlan faunával rendelkező szigetet ma is aranysárga napraforgók, gazdag vizek és dús legelők tarkítják. A tündérek lakta Aranykert, más néven Kukkónia, Szlovákia legnaposabb és legtermékenyebb vidéke. Elődeink, és az ő természetszeretetük előtt tisztelegve, Dióspatony községében létrehoztuk a Kukkonia FARMHOUSE-t, ahol az ősi, titkokkal átszőtt mesebeli világ most újjáéled.
Egy olyan önfenntartó gazdaságot álmodtunk meg, ahol a természet és az ember kapcsolata kulcsfontosságú szerepet tölt be. Az ízes csallóközi konyha kulturális örökségünk része, ezért újratanultunk gazdálkodni, megismertük és kitapasztaltuk, hogyan tudjuk a legfinomabb helyi alapanyagokat magunk kitermelni. A tányéron lévő étel nálunk a természet ajándéka.
Szezonális konyhánk, a “farm to table” elv alapján működik. Vendégeink elé olyan ételeket szervírozunk, melyeket saját gazdaságunkban termelünk – minden friss, csomagolásmentes és fenntartható. Csak annyit veszünk el, amennyire szükségünk van, és gondoskodunk az utánpótlásról.
Egy szelet Kukkónia! Válogasson kedvenc Kukkonia termékei közül! Recepciónkon megtalálja az aktuális ajánlatunkat. Szívesen a segítünk az ízlésének megfelelő bort kiválasztani a Világi Winery kínálatából. Tapasztalja meg az igazi csallóközi vendégszeretetet! Kísérje végig az alapanyagok útját, főzzünk együtt és legyen a részese egy igazán különleges élménynek!

Szezonális és regionális minőség mindenekfelett

Az Aranykert ezer csodát és titkot rejt
Elődeink megtanulták megművelni a földet, a folyók és erdők gazdag termésével tisztelettel bántak. Ha elvettek belőle, mindig gondoskodtak az utánpótlásról. Őseink nyomdokaiba lépve és a felelős gondolkodás jegyében visszatérünk a természet adta kincseinkhez. Számunkra ez az egyetlen járható út, amelyben az ember harmóniában él a természettel, tiszteli a környezetét és büszke a hagyományaira.
Egy mintagazdaságot hoztunk létre, ahol a hagyományos értékrendet megőrizve, fenntartható fejlődésre és megújulásra törekszünk. Háztáji állatokat tartunk, baromfit nevelünk, a kertünkben teremnek a legfinomabb zöldségek és gyümölcsök. Autentikus gazdaságunk az ősi Csallóközt idézi.
Farmtúra
Elszállásolt vendégeinknek lehetősége nyílik körbejárni a farmot. A túra keretén belül friss tojásokat szedünk és megmutatjuk kedvenc háztáji állatainkat. Ismerje meg Matyit a kedvenc szürke marhánkat, Borikát a barikát és a csavart szarvú racka juhokat! Csodálja meg a magaságyásaink gazdag termését és gyűjtsön illatos fűszernövényeket! Engedje, hogy a természet közelsége magával ragadja Önt! Sétáljon az Aranykertben és tapasztalja meg a vidéki élet végtelen szépségeit!
Ajánlatunk
Asztalfoglalás
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.
Asztalfoglalás
Jelenleg a farmunk kizárólag rendezvény helyszíneként üzemel.